Macron kërkon reforma kushtetuese

PARIS, /ATSH-ANSA/ – Reforma kushtetuese në Francë, e kërkuar nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, ka filluar të marrë formë.

Projekti i presidentit të ri 40-vjeçar, që pritet të paraqitet në Këshillin e Ministrave në mes të prillit, duhet domosdoshmërisht të miratohet nga 3/5 e parlamentit (Asambleja Kombëtare dhe Senati) ose në një referendum të mundshëm.

Një zgjidhje, tek e fundit, shumë e ngjashme me atë të ish-kryeministrit italian, Matteo Renzi.

Nëse reforma e madhe e Macronit do të miratohet, atëhere do të sillte një ndryshim të thellë në sistemin transalpin, që do të përfshinte zvogëlimin e numrit të deputetëve, përshpejtimin e procedurave ligjore apo një kufizim të mundshëm për parlamentarët për të drejtën për të paraqitur amendamente.

Gjithashtu, ky projekt do të përfshijë ndryshime në drejtësi dhe decentralizim.

11 Mars 2018

Macron kërkon reforma kushtetuese

PARIS, /ATSH-ANSA/ – Reforma kushtetuese në Francë, e kërkuar nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, ka filluar të marrë formë.

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2