Dividenti social (Kinoniko Merisma), si do të përfitoni nga 250 – 900 euro

Tribuna

Parlamenti grek ka miratuar të hënën pasdite ligjin për ndarjen e dividentit social (kinoniko merisma). Dividenti social është dhënia qytetarëve e një pjese nga teprica në buxhet. Në kushtet e sotme të Greqisë, ky divident do t’u jepet qytetarëve në nevojë dhe atyre me të ardhura të pakta.

Siç ka deklaruar kryeministri grek, Aleksis Tsipras, dividenti social këtë vit përfaqëson një shumë prej 720 milionë euro, që do t’u shpërndahet 3,4 milionë qytetarëve.Kriteret

Shuma e dividentit do të shpërndahet përnjëherë si një ndihmë emergjente ekonomike. Kriteri kryesor do të jenë të ardhurat.

Për familjet me një anëtar dividenti përfitohet në rast se familja ka të ardhura deri 9.000 euro, ndërsa për familjet me shumë anëtarë të ardhurat nuk duhet të jenë më shumë se 18.000 euro.

Limiti i të ardhurave do të shtohet me 50% për çdo anëtar të rritur të familjhes dhe me 25% për çdo anëtar të mitur.Shembuj

Të pamartuar:

Me të ardhura vjetore deri 3.000 euro do të marrin divident 450 euro

Me të ardhura vjetore nga 3.000 euro deri 6.000 euro do të marrin divident 350 euro

Me të ardhura vjetore nga 6.000 euro deri 9.000 euro do të marrin divident 250 euroTë martuar pa fëmijë

Me të ardhura vjetore deri 4.000 do të marrin divident 675 euro

Me të ardhura vjetore nga 5.001 euro deri 9.000 euro do të marrin divident 525 euro

Me të ardhura vjetore nga 9.001 euro deri 13.500 euro do të marrin divident 375 euroTë martuar me një fëmijë

Me të ardhura vjetore deri 5.250 euro do të marrin divident 787,5 euro

Me të ardhura vjetore nga 5.251 euro deri 1 0.500 euro do të marrin divident 612,5 euro

Me të ardhura vjetore nga 10.501 euro deri 15.750 euro do të marrin divident 437,5 euroTë martuar me dy fëmijë

Me të ardhura vjetore deri 6.000 do të marrin divident 900 euro

Me të ardhura vjetore nga 6.001 euro deri 12.000 euro do të marrin divident 700 euro

Me të ardhura vjetore nga 12.001 euro deri 18.000 euro do të marrin divident 500 euroKriteri i qëndrimit të ligjshëm, deklaratës tatimore dhe siguracionit

Përfituesit e dividentit social duhet të kenë një qëndrim të ligjshëm dhe pa ndërprerje në Greqi për 5 vitet e fundit. Kjo do të vërtetohet nga deklaratat tatimore të pesë viteve të fundit.

Gjithashtu përfituesi duhet të ketë qenë i siguruar në cilindo ent të sigurimeve shoqërore për një periudhë më shumë se një muaj deri më 31 tetor 2017.

Përfituesi dhe pjesëtarët e rritur të familjes duhet të kenë bërë deklaratën tatimore për vitin 2016, në rast se e kanë patur këtë detyrim.Aplikimet

Aplikimet për përfitimin e dividentit social do të bëhen në mënyrë elektronike në portalin Taksis net. Adresa elektronike ku duhet klikuar është kjo:

http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/merisma.html

Ndërkaq, deri në momentin që po përgatisnim këtë shkrim (mbrëmja e të hënës), adresa nuk ishte aktivizuar ende.

20 Nentor 2017

Macron kërkon reforma kushtetuese

PARIS, /ATSH-ANSA/ – Reforma kushtetuese në Francë, e kërkuar nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, ka filluar të marrë formë.

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2