Mario Draghi: Përmirësim i dukshëm i ekonomisë greke

Tribuna
Mario Draghi në seancën dëgjimore para deputetëve të Parlamentit Europian, në Bruksel.

Presidenti i Bankës Qendrore Europiane (BQE), Mario Draghi, ka vënë në dukje “përmirësimin e konsiderueshëm të ekonomisë greke, që pasqyrohet pozitivisht në tregjet financiare”.

Draghi ishte të hënën në një seancë dëgjimore para deputetëve të Parlamentit Europian, në Bruksel.

I pyetur nga zëvendëpresidenti i PE, eurodeputetit i SYRIZA-s, Dimitris Papadimoulis, mbi të ardhmen e ekonomisë greke, Draghi tha se gjendja e përgjithshme e ekonomisë greke është përmirësuar në mënyrë të konsiderueshme, sa në dimensione reale, aq edhe sa i përket rritjes së prodhimit të përgjithshëm kombëtar dhe punësimit. Sipas Dragh-it, kjo do të thotë se zbatimi i programit të reformave ka filluar të japë fryte.

Në vazhdim, Mario Draghi tha se përmirësimi i ekonomisë greke pasqyrohet pozitivisht në tregjet financiare, gjë që shprehet në “rënien e madhe të garancive” dhe përgjigjen pozitive ndaj propozimit për shkëmbimin e obligacioneve nga qeveria greke.

Sa u përket bankave greke, presidenti i BQE tha se në këto momente indeksi i mjaftueshmërisë së kapitaleve është 17,1%, që sipas tij është një përqindje shumë e rëndësishme.

Ndërkaq, Draghi theksoi se bankat greke duhet të stabilizojnë gjendjen e tyre, pasi aktualisht aituata e depozitave është stabilizuar, por ende nuk ka ardhur në nivelet që ishte para krizës.

20 Nentor 2017

Macron kërkon reforma kushtetuese

PARIS, /ATSH-ANSA/ – Reforma kushtetuese në Francë, e kërkuar nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, ka filluar të marrë formë.

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2