BE, e shokuar nga zbulimet e “Paradise Papers”

Komisioni Evropian dhe ministrat e Financave të BE-së, të tronditur nga zbulimet e “Paradise Papers”, premtuan sot rritjen e luftës kundër evazionit fiskal.

“Ky skandal i ri tregon, edhe njëherë, se disa sipërmarrje dhe individë të pasur janë gati për gjithçka për të mos paguar taksat. Qytetarët evropianë nuk durojnë më dhe kanë të drejtë. Kjo është e padurueshme!”, deklaroi komisioneri evropian për çështjet Fiskale, Pierre Moscovici, para se të fillonte një mbledhje me ministrat e Financave të BE-së në Bruksel.

“Komisioni ka bërë shumë tre vitet e fundit për të shtyrë vendet evropiane të ndryshojnë ligjet, por mbetet ende shumë për të bërë”, shtoi ai.

Këto dokumenta të publikuara dje, që janë rrjedhjet e dokumentacioneve mbi shmangiet fiskale, të njohura si “Paradise Papers”, përbëjnë rezultatin e një hetimi nga Konsorciumi Ndërkombëtar i Gazetarëve Investigativë (ICIJ), që grupon 96 media nga 67 vende.

06 Nentor 2017

Macron kërkon reforma kushtetuese

PARIS, /ATSH-ANSA/ – Reforma kushtetuese në Francë, e kërkuar nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, ka filluar të marrë formë.

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2