Gati financimi për ndërtimin e rrugës së lumit të Vlorës

Tribuna

Komisioni i Kuvendit për Veprimtarinë Prodhuese miratoi kredinë prej 30 milionë dollarësh dhënë nga Fondi Saudit për Zhvillim, për segmentin e fundit të kësaj rruge.

Kredia prej 30 milionë dollarë është më terma të butë dhe përmbush plotësisht financimin e kësaj vepre, e cila po zbatohet nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit.

Sipas projektit, rruga përfundon në vitin 2020. Në total kostoja e saj është 70 milionë dollarë dhe pjesa tjetër financohet nga Fondi kuvajtian.

Ky aks, i cili nis në Vlorë dhe përfundon në Qeparo përveçse lehtëson banorët e shumë fshatrave në këtë zonë, siguron një lidhje të re për bregdetin e jonit.

Rruga e lumit të Vlorës ka një gjatësi prej 94 kilometrash.

01 Nentor 2017

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2