Berlini për obligacionin grek: “Testi ishte i suksesshëm”

Tribuna

Ministria gjermane e financave ka përshëndetur emetimin të martën e obligacionit shtetëror grek, duke vlerësuar se “testi ishte i suksesshëm dhe rikthimi i Greqisë në tregjet financiare po bëhet me kujdes”.

Zëdhënësi i ministrisë së financave, Jurg Vaisberger, i pyetur nga Deutsche Welle, tha se emetimi i obligacionit “ishte një hap i rëndësishëm” dhe se Berlini “e përshëndet këtë hap”.

Siç vuri në dukje zëdhënësi, objektivi i gjithë “politikës së shpëtimit” të Greqisë është që vendi “të qëndrojë dikur në këmbët e veta”, domethënë të mundet që të përballojë nevojat e veta nga kreditimi në tregjet financiare. “Për këtë arsye, ishte shumë e rëndësishme që obligacioni i provës pati sukses”.

27 Korrik 2017

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2