Komisioni Europian: Shqipëria po përjeton një rritje graduale ekonomike

Parashikime pozitive nga Komisioni Europian për Shqipërinë për vitet 2017-2019. Sipas raportit të Komisionit Europian, Shqipëria po përjeton një rritje graduale ekonomike që pritet të vazhdojë në vitet 2017-2019.

Programi i reformës ekonomike (ERP) projektoi një rritje të PBB-së për t’u forcuar në më shumë se 4% në 2018, në vazhdim të rritjes së kërkesës së brendshme dhe përmirësimit të eksporteve neto.

Investimet private kanë qënë dhe janë menduar të jenë nxitësi kryesor i rritjes në afatin më të afërt, të nxitur nga investimet e huaja direkte të drejtpërdrejta të planifikuara në sektorin e energjisë.

Gjithashtu, eksporti i shërbimeve turistike u zgjerua dukshëm në vitin 2016 dhe pritet të vazhdojë me të njëjtin ritëm. Importi parashikohet të ngadalësohet nga 6.1% Në 2017 në 2.3% në vitin 2019. Në tërësi, ERP projekton që rritja ekonomike do të përshpejtohet nga 3.4% në 2016 në 4.2% në 2019.

15 Qershor 2017

Macron kërkon reforma kushtetuese

PARIS, /ATSH-ANSA/ – Reforma kushtetuese në Francë, e kërkuar nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, ka filluar të marrë formë.

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2