KE kërcënon Hungarinë dhe Poloninë për azilkërkuesit. Danimarka sfidon

Tribuna

Komisioni Evropian kërcënoi me fillimin e procedurave për shkelje kundër Hungarisë dhe Polonisë, nëse ato vazhdonin të refuzonin deri në qershor të presin azilkërkuesit nga Italia dhe Greqia.

“Ky është paralajmërimi i fundit”, deklaroi Dhimitris Avramopulos, eurokomisioner për Migrimin.

“Nëse nuk bëhet asgjë para se të prezantohet reporti i radhës në qershor, Komisioni nuk do të hezitojë të përdore fuqitë e tij sipas traktateve dhe të fillojë procedura për shkelje”, theksoi Avramopulos gjatë një konference për shtyp në Parlamentin Evropian në Strasburg.

Këto procedura mund të sjellin një padi në Gjykatën e Drejtësisë së BE-së dhe nëse një vend nuk i respekton vendimet e kësaj gjykate atëherë ka sanksione financiare.

Kopenhaga sfidon Brukselin për kontrollet kufitare

Danimarka është gati të sfidojë Komisionin Evropian që kërkon t’i japë fund kontrolleve në kufijtë e brendshëm të hapësirës Schengen, theksoi kryeministri Lars Lokke Rasmussen.

Më 2 maj, Komisioni kishte njoftuar se do të zgjaste me gjashtë muaj për herë të fundit masat e jashtëzakonshme të vendosura që prej vitit 2015 mes vendeve evropiane që përballen me flukset migratore, mes të cilave edhe Danimarka.

I pyetur në parlament nga kryetari i Partisë së Popullit Danez, Kristian Thulesen Dahl, kryeministri liberal iu përgjigj se nuk ishte i sigurt për heqjen e këtyre kontrolleve.

17 Maj 2017

Macron kërkon reforma kushtetuese

PARIS, /ATSH-ANSA/ – Reforma kushtetuese në Francë, e kërkuar nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, ka filluar të marrë formë.

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2