Ekonomia në Eurozonë u rrit me 0.5%

Tribuna

Prodhimi i Brendshëm Bruto në Eurozonë dhe në Bashkimin Europian është zgjeruar me 0.5% në tremujorin e parë të këtij viti, tregojnë të dhënat e sapo publikuara nga zyra e statistikave të Bashkimit Europian.

Sipas Eurostat, ekonomia europiane vijon të jetë në vrull.

Pothuajse të gjitha vendet e rajonit raportojnë shifra pozitive rritje. Ekonomia më e madhe e rajonit, Gjermania, u rrit me 0.6%, ndërkohë që Franca u rrit me 0.3%. Ndersa Italia, raporton një normë rritje të ekonomisë prej vetëm 0.2%.

Performancë mjaft pozitive vazhdon të regjistrojë edhe Spanja, që është edhe ekonomia e katërt më e madhe e rajonit, në rritje me 0.8% gjatë tre muajve të parë të këtij viti.

17 Maj 2017

Macron kërkon reforma kushtetuese

PARIS, /ATSH-ANSA/ – Reforma kushtetuese në Francë, e kërkuar nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, ka filluar të marrë formë.

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2