Qeveria greke privatizon portin e Selanikut

Tribuna

Qeveria greke ka avancuar në një tjetër privatizim, kësaj here të portit të dytë më të madh të vendit, atë të Selanikut.

Fondi i shfrytëzimit të aseteve publike shpalli fitues të tenderit përkatës një konorcium, që do të paguajë për blerjen e 67% të aksioneve të portit, një shumë prej rreth 232 milionë eurosh.

Konsorciumi përbëhet nga një kompani gjermane, një greke dhe një franceze.

Në fakt, vlera totale e marrëveshjes arrin në 1,1 miliardë euro dhe përfshin ndërmjet të tjerash, detyrimin për 180 milionë euro investime për shtatë vitet e ardhshme, si dhe të ardhurat që do të futen si taksa në buxhetin e shtetit.

Kontrata e dhënies me koncesion do të përfundojë në vitin 2051.

Ky është porti i dytë i madh që privatizohet në Greqi, pas atij të Pireut që iu dha vitin e kaluar gjigandit kinez, Cosco për 370 milionë euro.

Edhe pse qeveria e kryesuar nga Aleksis Tsipras deklarohet në mënyrë konstante kundër privatizimit të aseteve publike, është e detyruar të zbatojë planin e privatizimeve që ajo e kundërshtonte me kaq forcë kur ishte në opozitë.

Në një përpjekje për të shpjeguar këtë ndryshim 180 gradësh të qëndrimit të tij, zoti Tsipras i ka justifikuar privatizimet me faktin se sipas tij ofertat janë përmirësuar dhe se të ardhurat nga shitja e aseteve do të përdoren për projektet e mbështetjes sociale.

26 Prill 2017

Macron kërkon reforma kushtetuese

PARIS, /ATSH-ANSA/ – Reforma kushtetuese në Francë, e kërkuar nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, ka filluar të marrë formë.

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2