Zgjedhjet franceze, pikat kryesore për BE-në të programeve të kandidatëve

Janë 11 kandidatë për presidentë, në zgjedhjet që konsiderohen më të paparashikueshmet në vite

Çështja evropiane po trondit ndarjet tradicionale. Çështjet kryesore në lidhje me Bashkimin Evropian në programet e 11 kandidatëve për presidencialet franceze.François Fillon, Partia Republikane

– Krijimi i një direktive politike në zonën euro

– Rimëkëmje e grupit franko-gjerman

-Rinegocim i marrëveshjeve të Schengen-it për kontrolle të shtuara në kufijtë e BE-së

-Kundërshtim i rregullave të CEDH (Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut) për të drejtën e marrjes së azilit apo GPA (Metodat e riprodhimit të asistuar)

-Dekretim i sanksioneve ekonomike kundër RusisëBenoît Hamon, Parti Socialiste

-Ngritja në zonën euro e një asambleje me buxhetin e vet, në sajë të një takse mbi transaksionet financiare

-Rigrupim i mjeteve financiare me qëllim uljen e borxhit evropian

-Përcaktimi i page minimale evropiane

-Pezullim i menjëhershëm i zbatimit të CETA-s (traktat i tregtisë së lirë BE-Kanada)

-Rishikimin i direktivës për punonjësit e deleguarMarine Le Pen, Fronti Kombëtar

-Negocim në Bruksel për daljen nga euro dhe rikthim i kufijve kombëtar pas daljes nga hapësira Schengen. Në përfundim të negociatave, referendum për qëndrimin në BE

-Pezullimi i direktivës së punonjësve të deleguar

-Refuzim i traktateve të tregtisë së lirë CETA dhe TAFTA (traktat i tregtisë së lirë BE-SHBA)Emmanuel Macron, Në Lëvizje!

-Promovimi në të gjithë Bashkimin Evropian, pas zgjedhjeve gjermane të vjeshtës 2017, i konventave demokratike që do të përfundojnë me një projekt të miratuar nga të gjitha vendet që e dëshirojnë një fakt të tillë

– Një buxhet, një parlament dhe një ministër të Financave për eurozonën

-Kufizim deri në një vit të afatit të autorizuar për qëndrimin e punonjësve të deleguar

-Krijimi i një force me 5 000 roje kufitare evropiane

– Ruajtja e aksesit në tregjet publike evropiane në sipërmarrjet që lokalizojnë së paku gjysmën e prodhimit të tyre në Evropë

-Fonde Evropiane për Mbrojtjes që do të financojnë ekipet e përbashkëta ushtarake

-Kontroll të investimeve të huaja në EvropëJean-Luc Mélenchon, ‘Franca e pamposhtur‘

-Negocimi me BE për ndryshim të traktateve evropiane. Fundi i pavarësisë së Bankës Qendrore,pezullim i paktit financiar evropian, zhvlerësim i euros në raport me dollarin

– Plani B, nëse dështojnë negociatat, dalje nga traktatet evropiane pas referendumit

-Distancim nga marrëveshja e CETAKandidatët e tjerë

– Nicolas Dupont-Aignan, Në fillim Franca, zëvendësim i BE nga një Bashkësi e shteteve evropiane, mbajtja e një monedhe të përbashkët por jo të vetme

– Philippe Poutou, Partia e re antikapitaliste: për një Evrop të popujve dhe punonjësve

– Nathalie Arthaud, Luftë e punëtorëve: krijimi i shteteve të bashkuara socialiste të Evropës

– François Asselineau: dalje nga BE dhe euro

– Jacques Cheminade: dalje nga BE dhe euro

– Jean Lassalle: rigjetja e formave të reja të ndryshimit në Evropë.

19 Prill 2017

Macron kërkon reforma kushtetuese

PARIS, /ATSH-ANSA/ – Reforma kushtetuese në Francë, e kërkuar nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, ka filluar të marrë formë.

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2