Sondazhi, Demokracia e Re në avantazh me 17,5% më shumë nga SYRIZA

Tribuna

Sondazhi më i fundit në Greqi rezulton me një avantazh të lartë të partisë më të madhe opozitare, Demokracia e Re, kundrejt SYRIZA-s në pushtet. Sondazhi u zhvillua nga Universiteti i Maqedonisë dhe u prezantua në televizionin Skai.

Më konkretisht, Demokracia e Re merr 33%, kundrejt 15,5% të SYRIZA-s. Agimi i Artë është rikthyer në vendin e tretë me 7,5%.

Pasojnë, partia komuniste me 7%, Koalicioni Demokratik (PASOK) 6,5%.

Me nga 2% (duke mos kaluar pragun e futjes në parlament): To Potami, Grekët e Pavarur, Unioni i Qendrës dhe Lundrimi i Lirisë i ish kryetares së parlamentit, Zoi Konstantopulu.

6,5% e të anketuarve kanë deklaruar se do të votojnë për parti të tjera, ndërsa 15% janë shprehur “nuk e di / nuk përgjigjem”.

86% e qytetarëve të anketuar besojnë se zhvillimet në Greqi po shkojnë në drejtimin e gabuar dhe vetëm 8% se po shkojnë në drejtimin e duhur.

Vetëm 18% mendojnë se kryeministri po negocion fuqishëm me kreditorët, ndërsa 73% vlerëson se Aleksis Tsipras po i vonon negociatat ngase ka frikë koston politike dhe se don të qëndrojë në pushtet.

19% e qytetarëve thotë se qeveria SYRIZA-ANEL duhet ta çojë deri në fund mandatin e vet; 30% dëshiron zgjedhje të parakohshme; 38% kërkon krijimin e një qeverie me bazë të gjerë (ekumenike).

11 Prill 2017

Macron kërkon reforma kushtetuese

PARIS, /ATSH-ANSA/ – Reforma kushtetuese në Francë, e kërkuar nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, ka filluar të marrë formë.

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2