Tsipras: Marrëveshja me kreditorët varet nga masat shtesë për zbutjen e borxhit

Kryeministri grek, Aleksis Tsipras u shpreh se Athina bie dakord me kreditorët në lidhje me masat shtesë të kursimit, por duhen ndërmarrë gjithashtu masa të konsiderueshme për zbutjen e borxhit publik.

“Finalizimi i marrëveshjes dhe votimi për masat e kërkuara nga Bashkimi Evropian dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar do të kryhet por me kushtin që të ketë ndërkohë masa të konsiderueshme për lehtësimin e borxhit”, deklaroi Tsipras, për të përditshmen greke “Ethnos”.

Negociatat mes qeverisë dhe përfaqësuesve të kreditorëve për shqyrtimin e reformave të përmbushura tashmë dhe atyre që do të vijnë po zvarriten prej disa muajve, duke penguar vijimin e derdhjes së kësteve të kredisë ndërkombëtare për vendet me nivel të lartë borxhi.

Mosmarrëveshja mes dy palëve është kryesisht rreth kërkesës së kreditorëve për të ruajtur një nivel fillestar të lartë të suficitit buxhetor pas përfundimit të programit aktual, ose pas vitit 2019.

03 Prill 2017

Macron kërkon reforma kushtetuese

PARIS, /ATSH-ANSA/ – Reforma kushtetuese në Francë, e kërkuar nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, ka filluar të marrë formë.

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2