Londra i detyrohet BE-së dy miliardë euro për mashtrim doganor

Londra i detyrohet dy miliardë euro Bashkimit Evropian pasi ka lejuar të hyjnë në Evropë në mënyrë abuzive produkte kineze nën vlerën e tyre reale, dhe për këtë arsye duhet t’i nënshtrohet nivelit të duhur të detyrimeve doganore, bëhet sot e ditur nga Zyra Evropiane e Luftës Antimashtrim (OLAF).

”I rekomandojmë Komisionit Evropian për të rekuperuar paratë, që duhet të kalojnë në buxhetin e Bashkimit Evropian nga qeveria e Britanisë së Madhe”, sqaroi zyra e shtypit të OLAF-it.

Një hetim i këtij organi të pavarur, me detyrë për të zbardhur mashtrimet në lidhje me fondet e BE-së, konstatoi se mes periudhës 2013-16, importe kineze në veshje dhe këpucë me destinacion tregun e zi ishin nën vlerën reale në futjen e tyre në disa vende të Evropës, kryesisht në Britaninë e Madhe.

Kjo nënkosto do t’i mundësonte mashtruesve të rrjeteve aktive kriminale në të gjithë BE për të paguar të drejtat e doganës në shifra më të ulëta sesa duhej të ishin ligjërisht.

Megjithatë, tarifat doganore janë pjesë e burimeve tradicionale të buxhetit të Bashkimit Evropian.

Shuma e deficitit arrin deri në 1,987 miliardë euro.

10 Mars 2017

Macron kërkon reforma kushtetuese

PARIS, /ATSH-ANSA/ – Reforma kushtetuese në Francë, e kërkuar nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, ka filluar të marrë formë.

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2