Kompensimi i solidaritetit: Kryebashkiaku i Athinë kërkon shtyrje afati për emigrantët

TRIBUNA

Kryetari i bashkisë së Athinës, Jorgos Kaminis ka kërkuar një shtyrje afati në procedurën e paraqisjtes së aplikimeve për kompensimin e solidaritetit.

Në kërkesën drejtuar ministres alternate të punës, sigurimeve shoqërore dhe solidaritetit, Theano Fotiu, Kaminis i referohet “gjendjes tragjike” që dominon në shërbimet ku paraqiten aplikimet, për shkak të problemeve në sistemin kompjuterik.

Një nga problemet më të mëdha është pamundësia e futjes në sistem për verfikimin automatik, e lejeve të qëndrimit të emigrantëve.

Kaminis kërkon që të ketë një bashkëkoordinim me ministrinë e reformës administrative, me qëllim që të zgjerohet roli i nëntë qendrave të shërbimit të qytetarëve (KEP), kështu që këto të pranojnë emigrantët thjesht duke treguar këta të fundit lejen e qëndrimit.

Kryebashkiaku kërkon gjithashtu shtimin e pikave të shërbimit si dhe përforcimin e atyre ekzistueseve me specialistë nga ministria.

21 Shkurt 2017

Macron kërkon reforma kushtetuese

PARIS, /ATSH-ANSA/ – Reforma kushtetuese në Francë, e kërkuar nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, ka filluar të marrë formë.

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2