Kosova, 9 vjet shtet i pavarur

Në foto: Ballina e gazetës “Tribuna” e 15 shkurtit 2008, paralajmëronte dy ditë më herët shpalljen e Pavarësisë së Kosovës

Republika e Kosovës festoi të premten 9 vjetorin e shpalljes së Pavarësisë së vendit. Në një seancë të jashtëzakonshme në 17 shkurt 2008, Kuvendi i Kosovës, në orën 15:50, shpalli pavarësinë e Kosoves.

Deklaratën e Pavarësisë e lexoi Hashim Thaçi në atë kohë kryeministri i vendit, ndërsa u miratua njëzëri nga 109 deputetë.

Thaçi, duke paraqitur deklaratën e pavarësisë, tha: “Ne e shpallim Kosovën republikë demokratike dhe laike”. Ai tha se “do të miratohet shumë shpejt kushtetuta e Kosovës, që do të respektojë të drejtat e të gjithëve.”

“Kjo kushtetutë- tha kryeministri,- do të respektojë të gjitha parimet e dokumentit të Ahtisaarit.”

Kosova e pavarur do të jetë e “përkushtuar ndaj paqes dhe stabilitetit”, thuhej në deklaratën, e cila u miratua në Kuvend. “Kosova mirëpret praninë ndërkombëtare civile dhe ushtarake”, thuhet në vazhdim. “Me pavarësinë, Kosova i merr përsipër përgjegjësitë ndërkombëtare, i garanton kufijtë e fqinjëve të saj dhe përmbahet nga dhuna si mjet për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve”, thuhet në vazhdim. Më tej theksohej se Kosova e “deklaron vullnetin e saj për marrëdhënie të mira me fqinjët e saj”.

Në deklaratën e pavarësisë thuhej se Kosova e pavarur gjithashtu e “garanton trashëgiminë kulturore dhe fetare” në territorin e saj.

Kosova është njohur deri tani nga 113 shtete anëtare të OKB-së dhe është anëtarësuar në mbi 50 organizata ndërkombëtare, politike, të sigurisë, ekonomike e të tjera.

18 Shkurt 2017

Macron kërkon reforma kushtetuese

PARIS, /ATSH-ANSA/ – Reforma kushtetuese në Francë, e kërkuar nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, ka filluar të marrë formë.

FOTO GALERI


  • Organizata e emigrantëve “Arogji-Përkrahja”në 3 vjetorin e krijimit

  • SHQIPËRI-FRANCË: 1-0

  • “Vatra Labe” nderon mikun e shqiptarëve, shkrimtarin Dinos Kubatis

  • Qarkorja e re: Siguracioni dhe të ardhurat, pikat kyçe për lejet e qëndrimit

  • Shqipëri-Kosovë, mbledhja e përbashkët në Tiranë

  • Koferenca e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi

  • PREZANTIM LIBRI NE DETROIT

  • album2